Radno vrijeme

Radno vrijeme Cvjećarne “Branka” u Frankopanskoj 3, Zagreb:

Ponedjeljak – Petak: 09.00 – 20.00h
Subota: 08.00 – 15.00h
Nedjelja: Zatvoreno

Narudžbe za tekući dan zaprimaju se najkasnije do 10.00h (GMT+1; CET). Prethodno naručene dostave isporučujemo od ponedjeljka do subote od 08.00 –  21.00h (GMT+1; CET). Nedjeljom i praznikom dostavljamo po dogovoru.

Cvijeće i cvjetne dekoracije

Svi aranžmani i cvjetne dekoracije prilikom dostave trebaju biti svježi i odgovarati naručenome. Male razlike u izgledu i sadržaju cvjećarsko-aranžerskog materijala su moguće, ali kvalitetom neće odstupati prikazanom na slici. Zbog sezonskih karakteristika i prirode biljnog materijala ne možemo garantirati da će izgled proizvoda biti u svim detaljima istovjetan onome s pripadajuće slike. Uvijek težimo da proizvodi budu istovjetni s fotografijom, ali u interesu da Vas uslužimo sa što je moguće kvalitetnijim proizvodom, moguće su zamjene jedne ili više komponenti u proizvodu, ali uvijek tako da proizvod i dalje stilom, kvalitetom i cijenom odgovara pripadajućem opisu.

Molimo Vas da uzmete u obzir kako su naši proizvodi živi, pa iako garantiramo da ćemo upotrijebiti biljni materijal najbolje kvalitete, dužina “života“ dostavljenih proizvoda ovisi o prolaznoj prirodi samog biljnog materijala i o njezi koju mu pružite.
Ukoliko imate posebne želje, ideje i zahtjeve oko izgleda cvjetnih aranžmana ili isporuke, molimo Vas da nas obavjestite telefonom ili e-mailom.

Prilikom naručivanja imajte na umu kako radimo samo po narudžbi, te u našoj cvjećarni nema gotovih buketa, aranžmana i vijenaca. Cvjetne dekoracije se izrađuju tek nakon što Vi izvršite narudžbu, a mi primimo potvrdu o uplati. Kako bi cvijeće bilo svježe i najbolje moguće kvalitete, nabavljamo ga dnevno, upravo na temelju Vaših narudžbi. Stoga Vas molimo za razumijevanje i izvjesnu fleksibilnost ukoliko svoju narudžbu za tekući dan napravite nakon 07.00h (GMT+1; CET).

Tekst poruke

Tekst Vaše poruke nema ograničenja, ukoliko se ne radi o tekstu pogrdnom za primatelja. Kod dostave cvijeća primatelju se ne otkrivaju podaci o pošiljatelju, a Vaša poruka može ili ne mora biti potpisana, odluka je na Vama. Ukoliko želite da cvijeće bude dostavljeno bez potpisa i poruke, molimo Vas da nam to jasno naznačite prilikom naručivanja cvijeća, u polju predviđenom za poruku koja ide uz cvijeće.

Naručivanje

Proizvod se naručuje elektronskim putem, putem telefona ili osobno. Elektronsko naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Narudžbe se obrađuju od ponedjeljka do subote od 08.00 – 21.00h, a nedjeljom i blagdanom po dogovoru.
Ukoliko želite kupiti određeni proizvod klikom miša odaberite Dodaj u košaricu, te će Vam se otvoriti košarica s odabranim proizvodom i njegovim opisom. Želite li završiti kupnju slijedite link kupi.
Prije svake kupovine kupac je dužan prijaviti se uz pomoć korisničkog imena i lozinke (ukoliko je već postojeći korisnik) ili registrirati se (ukoliko je novi korisnik). Kako bi se registrirao kupac mora popuniti obrazac s osnovnim podacima za naplatu, te kreirati korisničko ime i lozinku. Po uspješnoj registraciji/prijavi kupac je obavezan kliknuti na košaricu u kojoj se nalazi odabrani proizvod/i (u gornjem lijevom kutu), te kreirati adresu dostave, datum dostave i tekst za karticu koja će biti poslana uz cvijeće. Na samom kraju kupac odabire način plaćanja, te u slučaju plaćanja kreditnom/debitnom karticom pristupa on-line plaćanju putem PayWaya (T-com).
Narudžba će se smatrati važećom samo ukoliko su svi navedeni podaci ispravno upisani i vjerodostojni, te ako su u skladu s uvjetima poslovanja, a plaćanje je uspješno provedeno. Ukoliko ste uspješno izvršili proces naručivanja i plaćanja, obavijest o izvršenoj narudžbi stići će na Vašu e-mail adresu, zajedno s potvrdom o plaćanju T-comovog PayWay-a.
Ukoliko podaci nisu uneseni u potpunosti ili nisu vjerodostojni, Cvjećarna “Branka” zadržava pravo ne isporučiti proizvod.

Načini plaćanja:

Kreditnom karticom
Virmanski (općom uplatnicom ili internet bankarstvom)
Plaćanje gotovinom

Online plaćanje karticom

Online plaćanje možete izvršiti putem sljedećih kreditnih/debitnih kartica: MasterCard, Visa i Maestro.

Plaćate li kreditnom/debitnom karticom nakon ispravno popunjene narudžbe sustav će Vas prebaciti na stranicu T-com PayWay-a. PayWay je usluga online autorizacije kreditnih/debitnih kartica putem Interneta uz maksimalnu sigurnost. Sustav PayWay nudi sigurnu vezu s autorizacijskim centrima kartičarskih kuća i autorizaciju kreditnih /debitnih kartica. Posebnim siguronosnim protokolima sustava zaštićeni su svi podaci svih sudionika u procesu kupnje preko Interneta.

Sigurnost plaćanja karticom

Sigurnost podataka na putu između Vašeg računala i poslužitelja usluge T-com Pay Way sustava osigurana je korištenjem enkripcije i siguronosnim protokolom. Enkripcija je proces koji pretvara običan tekst u šifrirani tekst korištenjem algoritama te tajnih i javnih ključeva. Podaci koji se prenose preko ovih stranica zaštićeni su korištenjem Secure Socet Layer (SSL) protokola. SSL protokol enkriptira podatke prilikom unosa preko web sučelja čime stvara siguran kanal za prijenos informacije i omogućava nedozvoljeni pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i servera, i obratno. Korisnički podaci koji se prenose Internetom zaštićeni su 128 bitnim SSL protokolom enkripcije podataka. 128 bitna enkripcija sa SSL protokolom je najjači standard u zaštiti komunikacija i razmjene podataka preko Interneta. Poslužitelj koji obavlja online plaćanje nalazi se u privatnoj mreži zaštićenoj dvostrukim slojem vatrozida (firewall) i sprečava neautorizirani pristup. Razmjena podataka između T-coma i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem privatne mreže koja nema pristup na Internet i potpuno je zaštićena od neautoriziranog pristupa korištenjem ISO 8583 protokola.

Virmansko plaćanje

Za realizaciju narudžbe plaćene virmanskim putem, obavezno je izvršiti potvrdu narudžbe putem telefona na broj 01/4830312 ili putem e-mail adrese. Nakon što zaprimimo Vašu narudžbu, molimo Vas da izvršitite uplatu (u pošti, banci, Fini ili uz pomoć internet bankarstva) i pošaljete nam kopiju iste na našu e-mail adresu:  info@cvjecarnabranka.hr, kako bismo mogli pristupiti izradi i realizaciji narudžbe. Ovim putem je moguće naručiti isporuku jedino za sljedeći radni dan ili po poslanom izvadku uplate uz važeće uvjete poslovanja.

Podaci za uplatu na transakcijski račun

Primatelj: Cvjećarna “Branka”, Frankopanska 3, 10000 Zagreb
Broj transakcijskog računa (IBAN):
HR1923600001100722466 (Zagrebačka banka); SWIFT: ZABAHR2X  ili
HR8823400091160269771 (Privredna banka); SWIFT: PBZGHR2X
Porezni broj (OIB): 34221806334
Opis plaćanja: po internet ponudi – naziv odabranog proizvoda i veličina.
Poziv na broj odobrenja: upišite datum željene isporuke, npr. 24072018.

Gotovinsko plaćanje

U Cvjećarni “Branka” u Frankopanskoj 3, tijekom radnog vremena možete naručiti isporuku cvijeća ili preuzeti naručeni proizvod uz plaćanje gotovinom.
Obvezujemo se da ćemo Vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, dok od Vas očekujemo da poštujete naše zahtjeve i dostavite nam u potpunosti, točne i istinite podatke o primatelju/primateljici cvijeća, a plaćanje za proizvod/uslugu izvršite prije slanja cvijeća.

Zaprimanje narudžbi

Do 10.00h (GMT+1; CET) za dostavu istog dana, a moguća je i narudžba do 7 dana unaprijed.
Narudžbe u dane povećanog opsega posla (14.2., 8.3. i 31.10.) zaprimaju se zaključno s prethodnim radnim danom. Za narudžbu cvijeća u navedene dane potrebno je telefonski provjeriti mogućnost naručivanja.

Zadržavamo pravo storniranja narudžbe i naplate iste ukoliko narudžba nije u skladu s uvjetima poslovanja. Ukoliko Cvjećarna “Branka” nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će i obavijestiti kupca proizvoda telefonski ili e-mailom za eventualnu kupnju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Za narudžbe poput vijenaca ili grobnih aranžmana molimo Vas da telefonski potvrdite narudžbu radi detaljnijeg dogovora.

Vjenčanja, odnosno narudžbe svadbenih dekoracija, dogovaraju se isključivo u cvjetnom salonu.

Sve informacije o Vašoj narudžbi i isporuci cvijeća možete provjeriti putem telefona ili e-maila.

Vrijeme i područje dostave

Dostava se izvršava na željenu adresu, na dan naznačen za dostavu. Za sve narudžbe zaprimljene do 10 sati (GMT+1; CET) radnim danom, a čiji je odabrani datum dostave tekući radni dan, garantiramo kako će biti isporučene istog radnog dana. Narudžbe zaprimljene nakon 10 sati (GMT+1; CET) radnim danom, a čiji je odabrani datum dostave tekući radni dan, biti će isporučene istog ili prvog sljedećeg radnog dana, ovisno o raspoloživosti cvijeća. Narudžbe zaprimljene neradnim danom i blagdanom, a čiji je odabrani datum dostave tekući dan, biti će isporučene prvi sljedeći radni dan.
Dostavljamo od ponedjeljka do subote od 8.00 – 21.00h (GMT+1; CET). Nedjeljom i praznicima dostavljamo po prethodnom dogovoru.

Od naručitelja se očekuje da za dostavu dopusti vremenski raspon od minimalno 3h, dok u dane povećanog opsega posla (14.2., 8.3. i 31.10.), ne postoji vremensko ograničenje za dostavu cvijeća.

VAŽNO! Na Valentinovo, 14.2. zbog povećanog opsega posla i očekivanog većeg broja narudžbi NE možemo garantirati točno vrijeme dostave, no obavezujemo se da ćemo cvijeće dostaviti tijekom dana naznačenog za dostavu. Narudžbe za Valentinovo (14.2.) zaprimaju se zaključno s prethodnim radnim danom 13.2. Na  samo Valentinovo (14.2.) zaprimamo narudžbe prije podne (po centralnom Europskom vremenu – CET) za poslijepodnevne i večernje termine dostave, tj. za prvi slobodan termin kada ćemo biti u mogućnosti izvršiti dostavu.

Područje dostave su Grad Zagreb i Zagrebačka županija. Dostava cvijeća izvan tog područja je moguća, no detalji takve dostave (lokacija, cijena i ostali potrebni detalji) dogovaraju se i do nekoliko dana unaprijed, isključivo telefonskim putem.

Uvjeti dostave za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju

Dostava na području šireg centra Grada Zagreba uključena je u cijenu proizvoda istaknutu uz sami proizvod. Dostava na rubne dijelove Grada Zagreba, te u ostala mjesta i gradove u Zagrebačkoj županiji dodatno se naplaćuje. Kada prilikom ispunjavanja online narudžbenice odaberete željeni grad/mjesto dostave, cijena iste će automatski biti pridodana cijeni proizvoda. 

Prije narudžbe budite sigurni:

  • Da su ime i prezime, kao i adresa primatelja potpuni i točni
  • Da je primatelj na mjestu određenom za dostavu u vrijeme naznačeno za dostavu.

Cvijeće se dostavlja na željenu adresu primatelju. Primatelj je osoba kojoj je cvijeće namijenjeno ili osoba koja se nalazi na toj adresi u vrijeme dostave, a voljna je preuzeti cvijeće u ime primatelja.
Proizvode dostavljamo u radno vrijeme dostave, uz najavu primatelju dostave, i u terminu kad to primatelju odgovara. Primatelju nikada ne otkrivamo ime naručitelja.

Od naručitelja se očekuje da bude telefonski dostupan u vrijeme naznačeno za dostavu kako bismo mogli stupiti s njim u kontakt u slučaju mogućih problema prilikom dostave.

Dostava u urede, hotele, bolnice

Za dostavu u navedene institucije biti će potrebni dodatni podaci.
Uredi: točan naziv tvrtke, adresa, radno vrijeme
Hoteli: naziv i adresa, telefon, broj sobe
Bolnice: naziv i adresa, broj ili naziv odjela, broj sobe

Izvršenje dostave

Dostava će se smatrati izvršenom kada primatelj ili osoba koja se u trenutku dostave cvijeća zatekne na adresi primatelja preuzme dostavu.

Uložit ćemo razumne napore kako bismo dostavili cvijeće, ali u četiri niže navedena slučaja iako dostavu nećemo moći izvršiti, smatrat ćemo je izvršenom:

  • Primatelj odbija primiti pošiljku
  • Adresa ili podaci o primatelju su netočni
  • Primatelj nije na navedenoj adresi u naznačeno vrijeme
  • Viša sila (def. događaj koji se nije mogao predvidjeti u trenutku izvršavanja narudžbe i na koji obje strane (naručitelj i isporučitelj) nisu mogle utjecati, događaj mora za subjekt biti neočekivan, izvanredan i nepredvidiv (npr. elementarne nepogode, ratno stanje, štrajk i sl.).

U prva tri slučaja obavijestit ćemo naručitelja o nastaloj situaciji. U slučaju više sile dostavu ćemo smatrati izvršenom.

Postupak u slučaju da primatelja nema

Cvjećarna “Branka” nije odgovorna za neizvršavanje dostave ukoliko primatelj nije na naznačenoj adresi u vrijeme naznačeno za dostavu.
Ukoliko dođe do problema pri dostavi, postupak je sljedeći:
Kontaktirati ćemo naručitelja telefonom ili e-mailom (koji je ostavio pri upisu) u slučaju da:

  • primatelj ne postoji na naznačenoj adresi (adresa je ispravna, ali se primatelj ne nalazi na toj adresi ili pak adresa ne postoji), naručitelja se kontaktira telefonom ili e-mailom i tada, ako se:

– nova adresa priopćena preko telefona nalazi u krugu od 100m – izvršava se dostava,
– nova adresa priopćena preko telefona nije u krugu od 100m – dostava se smatra izvršenom,
– naručitelj ne odgovara na poziv ili je nedostupan u roku od 30 min – dostava se smatra izvršenom.

  • primatelj ne želi preuzeti naručene proizvode, isti se ostavljaju pred vratima, te se dostava smatra izvršenom.
  • primatelj ne nalazi na određenoj adresi u vrijeme dostave, proizvodi se ostavljaju kod susjeda, a primatelju se ostavlja obavijest u poštanskom sandučiću.

Otkazivanje narudžbe

Otkazivanje narudžbe regulirano je Zakonom o zaštiti potrošača.
Narudžba se može otkazati SAMO prije početka izrade proizvoda.
Izrada proizvoda počinje u trenutku nabave cvijeća i biljnog materijala za određenu narudžbu.
Cvjećarna “Branka” također zadržava pravo otkazati narudžbu uz prethodnu obavijest naručitelju.

Reklamacije

Ukoliko ste iz nekog razloga nezadovoljni našim proizvodom ili uslugom, molimo Vas da nam se odmah obratite e-mailom, telefonski ili pismeno.

Pravo na reklamaciju korisnik stječe ukoliko:
– naručeni proizvodi nisu isporučeni po uputama iz narudžbe
– naručeni proizvodi ne odgovaraju izabranima
– kvaliteta isporučenih proizvoda ne odgovara standardima.

Cvjećarna “Branka” se obavezuje riješiti sve gore navedene pritužbe u dogovoru s naručiteljem i/ili primateljem.

Sukladno čl.8 st.2 Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Cvjećarna “Branka”, Frankopanska 3, 10000 Zagreb, na e-mail: info@cvjecarnabranka.hr. Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Cvjećarna “Branka” se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Voditelj zbirke podataka je: Branka Kralj.
Web stranica Cvjećarne “Branka” https://cvjecarnabranka.hr/ ne koristi tehnologiju kolačića i ne prikuplja kolačiće u marketinške svrhe.

Ostalo

Cvjećarna “Branka” zadržava pravo na izmjenu i doradu uvjeta poslovanja. Izmijenjeni uvjeti poslovanja stupaju na snagu odmah nakon izmjene i primjenjuju se na sve narudžbe primljene nakon izmjene uvjeta poslovanja.

Autorska prava

Svi sadržaji objavljeni na ovim stranicama (tekstovi, fotografije, grafička i idejna rješenja, dizajn) isključivo su vlasništvo Cvjećarne “Branka”. Niti jedan dio ove stranice ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Cvjećarne “Branka”, uz obavezno poštovanje autorskih i vlasničkih prava.
Svaki korisnik pristupom web stranici i webshop usluzi obvezuje se poštivati uvjete poslovanja.